Z vero in novo frizuro nad koronavirus

Maske so padle. In z njimi tudi zaupanje širše javnosti v vlado. Še vsaj tiste peščice ljudi, ki je mislila, da delajo dobro, pa čeprav se je v ozadju vedelo, da je vse to le politična igra. Nekateri bi rekli, da je bilo razkritje o svinjarijah, ki so se dogajale v ozadju nakupa zaščitne opreme, zgolj kaplja čez rob. A slovensko javnost je informacija ponesla na noge kot cunami. Je bil to trenutek, na katerega smo čakali? Kot detektiv, ki v kriminalki čaka na najmanjšo napako serijskega morilca, da ga končno ujame na laži – in slovenska vlada se je končno ujela v past, ki si jo je sama nastavila. Amaterska poteza, bi lahko rekli – še posebej za tako izkušenega igralca.

Medtem ko se v tujini najprej odpirajo knjižnice in knjigarne, pri nas odpiramo kozmetične salone in cerkve. S 4. majem se bodo tako po celi državi odprli frizerski in kozmetični saloni ter v cerkvah se bo znova maševalo – večina slovenske javnosti pa je še vedno ujeta v svoje občine brez večje trgovine in se preživlja zgolj z osnovnimi živili, kar jih vaški market sploh premore. Medtem ko so protestniki pred ljubljanskim parlamentom popisani in kazensko ovadeni kljub upoštevanju varne razdalje, se bodo lahko verniki, ki so v večini pripadniki tako imenovane rizične skupine, 4. maja zbirali v cerkvah po državi. Zbiranje na javnih in zasebnih površinah je tako prepovedano, razen ko gre za cerkve. Pred dnevi je prišla v javnost izjava, da lahko še najmanjši prvomajski piknik in kresovanje povzročita nepopravljivo katastrofo v državi. Jaz pa razmišljam, kakšne posledice ima lahko šele nedeljska maša?

In ko človeku skorajda ne preostane drugega, kot da se čudi in jezi nad celotno situacijo, zaprt v nekaj kvadratnih kilometrov veliki občini, sem jaz pomirjena. Kajti upam, da bodo ljudje končno spoznali, kaj se skriva v ozadju koronakrize. Vlada, ki zanemarja kulturo in pravice državljanov in izkorišča krizo za doseganje političnih ciljev. In ko bo čas in bomo končno izpuščeni iz občinskih zaporov, se bo pokazal pravi obraz zatiranih. In takrat se, obljubim, vidimo pred parlamentom – z novo frizuro in urejenimi nohti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s